Etusivu

Esittely

Irlanninsusikoirat

Cirneco dell'etnat

Uutisia

Pentuja

Pentueet

Muistoissa

Yhteystiedot


Uutisia vuodelta 2012


Vuosi 2012

Vuosi 2012 alkaa olla lopuillaan, joten tähän loppuun vielä pintä yhteenvetoa kuluneen vuoden tuloksista meidän osalta.

Rionan (POHJ & FI & SE & NO MVA Sapwood's One Little Wish) osalta keskityimme kuluneena vuonna näyttelyissä käymiseen. Suurin osa Rionan kanssa käydyistä näyttelyistä suuntautui pohjoisen suuntaan. Toukokuussa Riona sai viimeisen sertinsä FI MVA arvoon. Kesän aikana Riona sai vielä sertit ja cacibit myös Ruotsista ja Norjasta ja valioitui näin ollen myös Ruotsin ja Norjan muotovalioksi. Maastokisoihin yritettiin päästä Rionan kanssa kuluneena vuonna kaksikin kertaa. Toisella kertaa esteeksi tuli meillä ollut kennelyskä ja toisella kertaa Rionalla alkanut juoksu. Rionan kanssa käytiin vielä silmätarkissa joulukuussa ja Riona sai sieltä terveen paperit.

Keiran (JV-12 Sapwood's Really Special) kanssa aloiteltiin näyttelyissä käymistä kuluneena vuotena. Keira oli kaikkiaan ROP-pentu viisi kertaa. Virallisissa luokissa Keira kävi kolmessa näyttelyssä, joista kaikista tuloksena vähintään ERI ja luokkasijoitus. Voittaja näyttelyssä Keira yllätti täysin ja voitti junioriluokan. Keiran kanssa käytiin myös silmätarkissa joulukuussa ja Keiran silmät olivat puhtaat.

Arska (Cainnech Always First One) oli vuoden aikana mukana kahdessa näyttelyssä. Tammikuussa Kajaanissa Arska oli vielä pentuluokassa ja oli ROP-pentu. Limingan näyttelyssä syyskuussa Arska oli ensimmäistä kertaa junioriluokassa ja oli hienosti PU 2 ja sai ensimmäisen sertinsä. Joulukuussa myös Arska kävi silmätarkissa muiden mukana ja oikeassa silmässä todettiin PHTVL 1. aste.

Iiriksen (FI & NO MVA Vespinja's Fiorella di Cainnech) kanssa kävimme tänä vuonna selvästi vähemmän näyttelyitä kuin aiemmin. Tuloksena kuitenkin tältä vuodelta Iirikselle Norjan muotovalion arvo. Iiriksen kanssa käytiin kuluneena vuotena myös yhden kerran maastokisoissa. Iiris juoksikin vieheen perässä ihan hyvin, mutta hävitti vieheen. Iiriksen kanssa käytiin vielä silmätarkissa joulukuussa ja Iiris sai sieltä terveen paperit.

Belle (HeW-12 HeJW-12 Cainnech Beautiful Bella) Kävi kuluneen vuoden aikana näyttelyissä pentuluokassa kolme kertaa ja oli näissä kaikissä ROP-pentu. Virallisessa luokassa näyttelyssä Belle kävi kaksi kertaa joulukuussa. Ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään 1-vuotis syntymäpäivänään Belle oli heti VSP ja sai itselleen ensimmäisen sertin sekä Helsingin juniori voittaja ja Helsingin voittaja tittelit. Toisessa näyttelyssään seuraavana päivävä Belle sijoittui junioriluokassa toiseksi ja oli myös PN 4.

Erikseen pitää vielä mainita kesältä SIC:n Club Show, jossa meiltä oli mukana Mella, Iiris ja Belle. Näyttelyssä oli myös mukana Mellan pentueesta kolme muuta pentua Bobo, Into, Eevi ja Belle. Kaikki saivat hienot arvostelut ja erityisen hienoa oli päästä esittämään ensimmäistä kertaa Cainnech kasvattajaluokka. Siitä iso kiitos aktiivisille pennun omistajille! Hienon päivän kruunasi kun Mellan jälkeläisluokka (Belle, Eevi, Into ja Bobo) valittiin näyttelyn BIS 1 jälkeläisluokaksi.


13.12. Silmätutkimuksia

Rionan (Sapwood's One Little Wish), Keiran (Sapwood's Really Special) ja Iiriksen (Vespinja's Fiorella di Cainnech) silmät on tänään tutkittu ja terveeksi todettu.

Arskalla (Cainnech Always First One) on oikeassa silmässä PHTVL 1 aste, muutoin silmät ok.

8.-9.11. Helsingin Voittaja 2012 ja Voittaja 2012 näyttelyt

Lauantaina oli Helsingin voittajanäyttely. Cirnecoita oli Unto Timosen arvosteltavaksi ilmoitettu 21. Belle (Cainnech Beautiful Bella) Oli 1-vuotissyntymäpäivänään ensimmäisessä virallisessa näyttelyssään junioriluokassa ja tuloksena hienosti ERI 1 SA PN 1 VSP, HEW-12, HeJW-12, sert.


ROP Lucky Del Borgo Di Pratica Anharbn "Lucky" VSP Cainnech Beautiful Bella "Belle"

Irlanninsusikoiria oli näyttelyyn ilmoitettu 42, ne arvosteli Kirsti Louhi. Meidän koiristä mukana Keira ja Riona tuloksilla, Keira (Sapwood's Really Special) JUN ERI 3 ja Riona (Sapwood's One Little Wish) VAL ERI 2 SA PN 3.


HeW-12 HeJW-12 Belle (Cainnech Beautiful Bella)Sunnuntaina oli vuorossa Voittaja 2012 näyttely.
Cirnecoita oli ilmoitettu tähän näyttelyyn 25 ja ne arvosteli Leni Finne. Belle (Cainnech Beautiful Bella) JUN ERI 2 SA PN 4. Irliksiä oli ilmoitettu Björg Fossin arvosteltavaksi 47. Keira (Sapwood's Really Special) JUN ERI 1 SA, JV-12, Riona (Sapwood's One Little Wish) VAL ERI 1 SA PN 2 vara cacib.JV-12 Keira (Sapwood's Really Special)


Viikonlopun saldo8.12. Cainnech B-pentue 1-vuotta

B-pentue täyttää tänään 1-vuoden. Paljon onnea Into, Nipsu, Bobo, Belle ja Eevi!

pienestä sitä on lähdetty liikkeelle vuosi sitten.


6.12. Keira 1-vuotta

Keira (Sapwood's Really Special) täyttää tänään yhden vuoden.
10.11. Jyväskylän näyttely

Tänään käytiin Jyväskylän näyttelyssä Keiran (Sapwood's Really Special) ja Rionan (Sapwood's One Little Wish) kanssa. Tuloksena molemmilla tytöillä ERI 3.
9.11. RIP Conall

Tänään, päivänä, jolloin Conall täytti 9-vuotta, tuli aika päästää irti. Ikävä on kova!

Conall (Hertta-Ässän Conall)
9.11.2003 - 9.11.2012
13.10. Irlanninsusikoirien aluetapaaminen

Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan yhteinen aluetapaaminen pidettiin 13.10.2012 Kaavilla toimintakeskus Raukussa. Sää oli kuiva, mutta hieman kolea. Onneksi pääsimme välillä kahvittelemaan ja lämmittelemään takkatulen lämpöön sisätiloihin. Aika tapaamisessa kului rattoisasti ja nopeasti, kuten aina kun on mukavaa. Kiitos kaikille mukana olleille!
2.9. Tromssa KV näyttely, Norja

Tänään oltiin Tromssassa näyttelyssä Rionan kanssa mahtavalla tuloksella VAL ERI1 PN1 VSP, sert ja cacib
-> Pohj & NO MVA!!

Pohj & FI & SE & NO MVA Sapwood's One Little Wish "Riona"
Otettiin kuvat myös turisteina mukana olleista Keirasta ja Arskasta.

Sapwood's Really Special "Keira"Cainnech Always First One "Arska"

1.9. Limingan ryhmänäyttely

Tänään oltiin Limingan ryhmänäyttelyssä kolme irliksen voimin. Tuloksilla Keira (Sapwood's Really Special) PEK1 KP ROP-pentu, Arska (Cainnech Always First One) JUN ERI1 SA PU2 sert, Riona (Sapwood's One Little Wish) VAL ERI2 SA PN3.
18.8. Ikaalisten ryhmänäyttely

Eevi (Cainnech Beautiful Bessie) oli tänään Ikaalisten ryhmänäyttelyssä pentuluokassa hienosti tuloksella PEK1 KP ROP-pentu! Paljon onnea Milla ja Matti!
15.8. Mella 6-vuotta

Mella (Vespina's Caramella) täyttää tänään jo kuusi vuotta! Käsittämätöntä miten nopeasti aika kuluu.
Paljon Onnea myös Mellan siskoille, Ninjalle, Sissille ja Jarnalle

Mella

4.8. Iiris 3-vuotta

Iiris (Vespinja's Fiorella di Cainnech) Täytti tänään 3-vuotta!
Paljon onnea myös muut Mellan F-tytöt, Tara, Fanny ja Utu!


Iiris

18.8. Jyväskylän KV maastot

Iiris (Vespinja's Fiorella di Cainnech) oli ensimmäistä kertaa juoksukisoissa kokeilemassa juoksuintoa Jyväskylän KV maastoissa. Iiris juoksi kisoissa pisteet 178+22 yht. 200. Iiris hävitti vieheen hetkeksi alkuerässä. Finaalissa kaveri taisi olla niin paljon nopeampi, että Iiris ei pysynyt perässä.


Pari kuvaa kisoista. Iiris juoksee punaisella manttelilla

Kuvat Sinttu Ruuskanen


3. ja 5.8. Sawo Show, Kuopio

Sawo Showssa olimme tänä vuonna poikkeuksellisesti ainoastaan perjantaina ja sunnuntaina.
Perjantaina irlanninsusikoirat arvosteli Birgitta Svarstad, Ruotsista. Keira (Sapwood's Really Special) esiintyi pentuluokassa ollen ROP-pentu. Riona (Sapwood's One Little Wish) esiintyi valioluokassa tuloksella ERI 3 SA PN 4.
Cirneco dell'etnat arvosteli Francisco Janeiro Salvador Portugalista. Belle (Cainnech Beautiful Bella) esiintyi pentuluokassa ollen ROP-pentu. Iiris (Vespinja's Fiorella di Cainnech) esiintyi valioluokassa tuloksella ERI 1 SA PN 2 vara-cacib.

Sunnuntaina irlanninsusikoirat arvosteli Saija Juutilainen. Keira uusi perjaintain tuloksen ja oli jälleen ROP-pentu. Rionan tulos valioluokassa oli ERI 2 SA.
Cirnecot arvosteli Kurt Nilsson Ruotsista ja Belle oli jälleen ROP-pentu. Iiristä ei oltu ilmoitettu sunnuntaille ollenkaan.


Keira


Belle31.7. Match Show, Kuopio

Tänään pyörähdettiin pentujen kanssa harjoittelemassa Kuopion näyttelyä varten SSVH:n järjestämässä Match Showssa. Molemmat, Keira ja Belle saivat punaiset nauhat, mutta kumpikaan ei sijoittunut sen pidemmälle. Lopuksi valittiin ilmoitetuista juoksuoikeudellisista "vinttikoirista" näyttelyn kaunein vinttikoira. Tämän kisan voitti meidän Belle!


Belle


Keira

21.7. Suomen cirnecot ja italiaanot ry:n Club Show

SIC:n Club Showssa pentuluokassa olivat Bobo (Cainnech Bold Brock) tuloksena PEK 1, Belle (Cainnech Beautiful Bella) PEK 2 ja Eevi (Cainnech Beautiful Bessie) PEK 3. Into (Cainnech Bold Bruno) esiintyi lemmikkiluokassa, tuloksena ROP lemmikki ja BIS2 lemmikki.
Iiris (Vespinja's Fiorella di Cainnech) VAL ERI 4 ja Mella (Vespinja's Caramella) VAL ERI.
Cainnech kasvattajaluokka esitettiin ensimmäisen kerran, mutta ilman sijoitusta. Todellinen yllätys olikin sitten Mellan jälkeläisluokka (Belle, Eevi, Into ja Bobo) tuloksena mahtavasti BIS1!!! Mella ja Iiris esiintyivät vielä pariluokassa ollen BIS 3 pari!

Bobo (Cainnech Bold Brock)

Belle (Cainnech Beautiful Bella)

Eevi (Cainnech Beautiful Bessie)

Into (Cainnech Bold Bruno)

Mella ja Iiris BIS 3 pariMella jälkeläisineen BIS 1 jälkeläisryhmä
vasemmalta Mella, Belle, Eevi, Into ja Bobo


15.7. Oulu KV näyttely

Oulun KV näyttelyssä cirnecoissa Belle (Cainnech Beautiful Bella) oli ensimmäistä kertaa näyttelyssä pentuluokassa tuloksena ROP-pentu. Irliksissä Keiran (Sapwood's Really Special) tuloksena oli jälleen jo toisen kerran tänä viikonloppuna ROP-pentu. Riona (Sapwood's One Little Wish) valioluokassa ERI 4 SA

Keira


Riona


Näyttelyssä oli turistina myös Nipsu (Cainnech Bold Bruce) omistajineen.

14.7. Piteå KV näyttely, Ruotsi

Piteån näyttelyssä oli Keiran (Sapwood's Really Special) ensimmäinen esiintyminen näyttelykehissä pentuluokassa. Keiran tuloksena hienosti ROP-pentu. Rionan (Sapwood's One Little Wish) tuloksena VAL ERI 1.

Keira


Riona

1.7. Jällivaaran näyttely, Ruotsi

Jällivaaran näyttelyssä Riona (Sapwood's One Little Wish) mahtavasti AVO ERI1 SA PN1 VSP, sert ja cacib -> SE MVA!!!Cirnecoissa Iiriksen tulos tänään oli eh.
30.6. Rovanimen KV näyttely

Rovaniemen näyttelyssä tänään cirnecoissa Iiris (Vespinja's Fiorella di Cainnech) VAL ERI1 SA PN1 ROP, cacib.
Irlanninsusikoirissa Riona (Sapwood's One Little Wish) VAL ERI4.
26.-27.5. Joensuun KR ja KV näyttelyt

Lauantaina Joensuun kaikkien rotujen näyttelyssä irlanninsusikoirat arvosteli Beatrix Märki-Casanova. Rionan (Sapwood's One Little Wish) tuloksena mahtavasti AVO ERI1 SA PN1 sert ROP -> FI MVA


ROP Sapwood's One Little Wish - VSP Riverwolf Neptunus

Riona vauhdissa


tuore valioHienon päivän täydensi Pirjo Aaltosen tuomaroima cirencokehä. Iiris (Vespinja's Fiorella di Cainnech) VAL ERI1 PN1 ROP! Samana päivänä kaksi rotunsa parasta koiraa!


Sunnuntaina Joensuun kansainvälisessä nättelyssä irlisissä Riona VAL ERI3 SA ja cirnecoissa Iiris VAL ERI1 SA PN3.
Johan oli mahtava viikonloppu!
20.4. A-pentue 1-vuoden!

Cainnech A-pentue täyttää tänään 1-vuoden.
Paljon onnea Arska, Riki ja Göran!


Arska (Cainnech Always First One)

14.4. Vaasan näyttely

Iiriksen kanssa oltiin tänään Vaasassa näyttelyssä. Iiriksen tuloksena oli VAL ERI 1 SA PN 2 vara cacib.
9.4. Lappeenrannan näyttely

Kävimme Rionan kanssa Lappeenrannan näyttelyssä, tänään Rionan tuloksena oli EH 4.
24.3. Rionan sydänultra

Rionan kanssa käytiin tänään sydänultrassa Tampereella ja Riona sai sieltä terveen paperit, lääkärinä oli Anne Siljamäki.

23.3. Riona 3-vuotta

Riona viettää tänään 3-vuotis synttäreitään!

Riona (Sapwood's One Little Wish)

17.3. Harstad KV näyttely, Norja

Käytiin Iiriksen ja Rionan kanssa Norjassa Harstadin näyttelyssä. Tuomisina cirnecoissa Iiriksellä (Vespinja's Fiorella di Cainnech) VAL ERI1 SA ROP, sert, cacib -> Norjan valio!
Irliksissä Rionan (Sapwood's One Little Wish) tulos AVO ERI2.

Iirismatkalaiset


25.2. Tuusniemen näyttely

Tänään käytiin Rionan kanssa pyörähtämässä Tuusniemen ryhmänäyttelyssä, tuloksena AVO ERI.
12.2. Keira

Tänään meidän perheeseen saatiin uusi irlanninsusikoiravahvistus, kun kävimme hakemassa kotiin Keiran (Sapwood's Really Special). Kiitos Marikalle taas luottamuksenosoituksesta, kun luotit meille tämän ihanan tytön!11.1. Pennut ovat lähteneet uusiin koteihin

Kaikki Mellan pennut ovat muuttaneet uusiin koteihinsa. Kotiin jäi äidin seuraksi toinen tytöistä Belle (Cainnech Beautiful Bella).
Toivotamme kaikille pennuille perheineen paljon onnellisia vuosia yhdessä!14.-15.1. Kajaanin näyttely

Uusi harrastusvuosi on aloitettu jo perinteeksi tulleella Kajaanin näyttelyllä.
Lauantaina meiltä olivat kehässä äiti ja poika, eli Arska ja Riona. Arska (Cainnech Always First One) PEK 1 KP ja ROP-pentu. Riona (Sapwood's One Little Wish) hienosti AVO ERI1 PN1 VSP, sert ja cacib. Vuosi ei olisi voinut enää hienommin alkaa!


VSP Sapwood's One Little Wish ROP Riverwolf NeptunusSunnuntaina kehässä oli meiltä Iiris (Vespinja's Fiorella di Cainnech), Iiriksen tuloksena VAL ERI1.
Vuoden 2011 uutisiin pääset tästä

Vuoden 2010 uutisiin pääset tästä

Vuoden 2009 uutisiin pääset tästä

Vuoden 2008 uutisiin pääset tästä

Vuoden 2007 uutisiin pääset tästä


Tiina Hentunen, Kirkkoharjuntie 4, 73600 Kaavi, 040 7449036, tiina.hentunen(at)cainnech.net